امروزه پوشیدن روپوش پزشکی در هنگام معاینه و انجام مراقبتهای بهداشتی و پزشکی الزامی است؛ دیگر اکثر پزشکان، بسیاری از پرستاران، کارکنان در داروخانهها، داروسازان، دندانپزشکان و حتی معلمین و اساتید از روپوش پزشکی استفاده میکنند. ما در این نوشته از پادرا قصد داریم شما را با کاربرد روپوش پزشکی آشنا کرده و به بررسی انواع روپوش پزشکی بپردازیم.
مهمترین دلیلی که افراد از این روپوشها استفاده میکنند، این است که روپوشهای پزشکی علاوه بر اینکه از لباسهای شخصی آنها محافظت میکند، باعث میشود که در هنگام کار کردن از آلودگیهای محیطی محفوظ بمانند. همچنین برای اینکه آلودگی و کثیفی روی روپوش به خوبی نشان داده شود، رنگ آنها اغلب سفید است.
افرادی که قصد خرید روپوش پزشکی را دارند باید در انتخاب سایز روپوش، دقت کنند؛ یعنی روپوش آنها نباید خیلی تنگ و چسبیده باشد و نه باید خیلی گشاد باشد. برای مثال پرستاران در مواقعی که میخواهند کاری برای بیمار انجام دهند ممکن است بخواهند دستشان را بالا بگیرند یا فعالیت بدنی داشته باشند؛ در این صورت اگر روپوشها آنها تنگ باشد با مشکل مواجه شده و کار آنها سخت میشود.
روپوشهای پزشکی باید حتما هر ۲ تا ۳ روز یکبار شسته شوند؛ که البته با شیوع ویروس کرونا بهتر است افرادی که در محلهای پرخطر مثل بیمارستانها، درمانگاهها و سایر مراکز بهداشتی و درمانی، رفت و آمد دارند این لباسها هر روز بشویند. امروزه دیگر بیشتر تولیدکنندگان از پارچه ترگال کج راه برای تولید کردن روپوش پزشکی استفاده میکنند؛ این پارچه مناسبترین جنس برای روپوشها است؛ زیرا پارچههای ترگال دارای جنس مقاوم، سبک با قابلیت شستشو و اتو کشی است. همچنین گفتنی است تولیدکنندگان روپوش پزشکی، همواره این لباس بیمارستانی را در طرحها و مدلهای مختلفی تولید و در بازار عرضه میکنند.

انواع روپوش پزشکی
انواع روپوش پزشکی
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، امروزه دیگر افراد زیادی با توجه به ویروس کرونا، این لباسها را بر تن میکنند. اما پزشکان، پرستاران و سایر پرسنل بیمارستانی و کادر درمان به صورت مداوم از این لباسها استفاده میکنند. یکی از دلایل استفاده از انواع روپوش پزشکی این است که افرادی که در بیمارستانها کار میکنند با توجه به وظیفه و مسئولیتی که دارند، مدل خاص خود را بر تن میکنند. این کار علاوه بر اینکه به کارکنان در بیمارستانها نظم زیبایی میدهد، باعث میشود که راه تشخیص آنها نیز راحتتر شود. در ادامه به معرفی چند مورد از انواع روپوشهای پزشکی خواهیم پرداخت.
روپوش پرسنل و کارکنان
پرسنل و کارکنان عمومی بیمارستانها از لباس و روپوش استاندارد خود استفاده میکنند. پذیرش و واحد نگهبانی ، قسمتهای مختلف اداری و خدماتی و همچنین آشپزخانه بیمارستان، همگی جزئی از پرسنل بیمارستان به حساب میآیند.
روپوش پزشک و پرستار
یکی از انواع روپوش پزشکی، روپوش پزشکان و پرستاران است. پزشکان و پرستاران برخلاف پرسنل بیمارستان اهمیت زیادی به روپوش پزشکی و لباس کارشان میدهند. پزشکان و پرستاران علاقه بیشتری به روپوش پزشکی شیک و طرحدار دارند. امروزه با پیشرفت و توسعه دنیای مد، انواع مختلفی از روپوشهای پزشکی شیک تولید میشود. البته گفتنی است که پزشکان در زمانهای حساسی که احتمال کثیف شدن و آلوده شدن لباس بیشتر است، از لباس یکبار مصرف پزشکی استفاده میکنند.
روپوش مخصوص آزمایشگاه
یکی از انواع روپوش پزشکی، روپوش مخصوص آزمایشگاهها است. روپوشهای مخصوص آزمایشگاه، معمولا ضخیم تر هستند تا در صورت ریختن مواد شیمیایی برروی آن، لباس شخصی فرد کثیف وآلوده نشود. اما به دلیل اینکه در صورت کثیف شدن روپوش با مواد شیمیایی، احتمال اینکه لکه کثیفی از بین نرود، زیاد است، از روپوشهای یکبار مصرف استفاده میشود. روپوشهای یکبار مصرف از جنس پلی استر و کجوار است.
عوامل تاثیرگذار در انتخاب و خرید روپوش پزشکی
اکثر پزشکان و پرستاران از روپوشهای سفید رنگ استفاده میکنند؛ زیرا رنگ سفید آنها باعث میشود که میکروبها، باکتریها و آلودگیها زودتر نمایان شود و از انتقال بیماری به فرد دیگر جلوگیری شود. به همین دلیل اکثر افراد از رنگ سفید برای روپوشهای خود استفاده میکنند. دیگر عامل موثری که در زمان خرید انواع روپوش پزشکی تاثیرگذار است، جنس پارچه روپوش است.
به دلیل این که پرستاران ممکن است مدت زمان زیادی در بیمارستان این لباس را برتن کنند، پس باید جنس روپوش آنها طوری باشد که در فصول گرم و سرد سال بتوانند از آنها استفاده کنند و با گرم شدن هوا پرستار احساس گرما نکرده و تعرق نکنند. همچنین در سرما نیز جنس روپوش باید به گونهای باشد که پاسخگوی افراد باشد.
شستشوی صحیح روپوش و رعایت نکات بهداشتی
- شستشو با مواد شوینده و ضدعفونی کننده به طور مرتب و مداوم
- استفاده از آب گرم و قرار دادن در معرض نور مستقیم خورشید
- استفاده از کیسه مخصوص برای روپوشهای آلوده
- روپوش پزشکی خود را جدا از سایر لباسهای شخصی بشویید.

انواع روپوش پزشکی
پارچه روپوش پزشکی و لباس بیمارستانی
- تترون
این پارچه یکی پارچههای محبوب در زمینه تولید انواع البسه بیمارستانی است. لباسها و روپوشهای پزشکی شیک در بیمارستان معمولا از جنس تترون بوده و وزن آنها حدود ۱۹۰ گرم است. گفتنی است که تترونها هر چقدر سبکتر باشند، در تولید آنها از گرماژ بالاتری استفاده شده. پارچه تترون مرغوب، ضد آب، با تراکم بالا و بسیار نرم و راحت هستند.
- ترگال ساده
پارچههای ترگال به سه دسته تقسیم میشود که شامل پارچههای شبه ترگال، ترگال ساده و ترگال کجراه است. مدل شبه ترگال این پارچه از تترون سنگینتر و از مدل ترگال ساده سبکتر است. شبه ترگال در حدود ۲۳۰ گرم و با متراژ ۴۰ متری استفاده میشود.
- ترگال کجراه
یکی دیگر از انواع مدلهای پارچه روپوش پزشکی، ترگال مدل کجراه است. پارچههای ترگال در دو نوع پلیاستر و ویسکوز تولید میشوند. علت نامگذاری این پارچه به دلیل طرح خطهای کج لباس است. انواع ترگال کجراه را با وزن۲۸۰ گرم تولید میکنند. گفتنی است پارچه ترگال کجراه نسبت به سایر پارچهها سنگینتر بوده و ضخامت بیشتری دارد.
سایر پارچههای مناسب برای انواع روپوش پزشکی
- فلامنت ارزان
- پارچه مخصوص ماسک
- فلامنت پنبه نرم
- اسپان بدون بافت و یکبار مصرف
- ویسکوز
جمع بندی
ما در این نوشته سعی کردیم تا شما را با انواع روپوش پزشکی آشنا کرده و همچنین راهنمای خرید و انتخاب روپوش پزشکی برای شما باشیم. در پایان پیشنهاد میکنیم برای خرید انواع البسه پزشکی پادرا را انتخاب کنید. پادرا، تولیدکننده انواع البسه بیمارستانی مثل لباس یکبار مصرف ام آر آی ، شان و گان جراحی و سایر تجهیزات پزشکی، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. برای سفارش تنها کافی است با ما در واتساپ در ارتباط باشید.
بهترین جنس پارچه روپوش پزشکی کدام است؟
پارچه های ترگال کجراه و ترگال ساده، بهترین جنس پارچههای روپوش پزشکی هستند. به طور کلی این پارچهها سبک وزن، مقاوم و با قابلیت شستشوی بالا هستند.
چرا پزشکان و پرستاران از روپوش سفید استفاده میکنند؟
رنگ سفید روپوش پزشکی، آلودگی را زودتر نشان میدهد و شخص زودتر برای تمیز کردن آن اقدام مینماید.
قبلا یدونه روپوش تترون از شما برا آزمایشگاه شیمی تو دوره دانشجویی سفارش دادم خیلی عالی بود.
سلام دوست گرامی امیدوارم در زندگی همیشه موفق باشید.