با توجه به پیشرفت تکنولوژی و صنعت الکترونیک، امروزه بسیاری از تجهیزات مدرن پزشکی در بیمارستان ها و مراکز درمانی استفاده می شود. دستگاه بالابر بیمار یکی از دستگاه های کاربردی و مفید در زمینه جابجایی و انتقال بیمار میباشد. این دستگاه به زندگی روزمره بیماران و افراد ناتوان کمک فراوانی می کند. از بالابر بیمار می توان برای حمل تمامی وسیله های سنگین نیز استفاده کرد. در این مقاله از پادرا به صورت کلی در مورد بالابر بیمار صحبت خواهیم کرد.
بالابر بیمار چیست؟
بالابر بیمار یک وسیله ی الکترونیکی است که برای جا به جایی بیماران ناتوان و معلول در بیمارستان استفاده می شود. این وسیله به پرسنل بیمارستان کمک می کند تا بدون نیاز به افراد دیگر و بدون زحمت زیاد بیماران بیهوش یا افراد معلول را جا به جا کنند. این بالابر بازوهای قدرتمندی دارد که وزن های بالا را نیز تحمل می کند. این وسیله که به سقف متصل می شود می تواند افراد سنگین وزن را نیز جابه جا کند.این کالا در دسته بندی کالاها و تجهیزات پزشکی خانگی است و در صورت لزوم میتوان در منزل نیز از بالابر بیمار استفاده کرد.
مطالعه بیشتر : تخت بیمارستانی سه شکن
کاربرد بالابر بیمار
بالابر در بیمارستان ها، آپارتمان ها، مراکز خرید و…. برای افراد ناتوان و کم توان مورد استفاده قرار می گیرد. لیفت یا بالابر بیمار باعث آسان تر شدن و تسریع در جابجایی بیماران می شود. این وسیله در مواقع اورژانسی کمک می می کند تا بیمار سریعتر جابجا شود و به بیمار در حین جابجایی آسیبی نرسد. افراد کم توان و یا ناتوان با مشکلات زیادی روبرو هستند که یکی از مهم ترین آن ها جابجایی و حرکت به محل مورد نظرشان است. این افراد که توانایی های کمتری نسبت به افراد سالم دارند به یک ابزار کمکی برای حرکت بهتر نیاز دارند.
نوعی از این بالابرها ضدآب و ضد زنگ هستند که برای شستشو و حمام به این افراد کمک می کند؛ بالابر بیمار قابلیت تحمل وزن های سنگین را دارد و سرعت حرکت این افراد را در خانه و بیمارستان در مواقع اورژانسی بالا می برد. بالابر بیمار را می توانید به صورت الکترونیکی و با کمک کنترلرها، هدایت کرده و کار حمل بیمار را انجام دهید.
انواع بالابرها
بالابر بیمار در انواع مختلف سقفی، دیواری و پرتابل وجود دارد که هر فردی متناسب با نیاز خود یکی از آنها را انتخاب و خریداری می کند؛ اما در بین انواع آن، نوع برقی که کار را برای دیگر افراد آسان تر می کند طرفداران بیشتری دارد.
بالابرهای پله
نوعی وسیله ی حرکتی برای حرکت آسان تر و سریع تر افراد ناتوان و سالخورده از پله ها می باشد که یک موتور و ریل دارد که میتوان آن را تا کرد و آن به آسانسور پله معروف است. این بالابر ها یک صندلی دارند که برای امنیت سرنشین در آنها یک کمربند ایمنی تعبیه شده است. این بالابر بیمار می توانند وزنی معادل ۱۲۷ کیلو گرم را حمل و جابجا کنند.
این نوع از بالابر بیمار دو عدد ریموت دارند که کنترل بهتر در زمان برخورد با مانع را فراهم می کند و اگر برق قطع شود دارای ترمز هستند که به دو شکل ایستاده وindoor و outdoor ایمنی بوده و مشکلی ایجاد نمی شود؛ بالابرهای پله دو نوع نشسته وجود دارند که صندلی نشیمنگاه قابلیت چرخش در ۹۰ درجه را دارد.
مطالعه بیشتر : خرید تجهیزات پزشکی
قابلیت های بالابرها
معمولا اکثر بالابرها دارای توقف اضطراری هستند. علاوه بر این جهت حمل و نقل آسان کاملا جمع می شوند. می توان به راحتی عرض پایه های آن را تنظیم کرد. یکی دیگر از قابلیت های آنها تحمل وزن بالا است. جنس بدنه آنها استیل یا فولادی با رنگ کورهای بوده و در واقع در محیط مرطوب زنگ نمی زند. بالابرها می تواند شخص را از سطح زمین تا ارتفاع ۱۳۰ یا ۱۵۰ سانت بلند کند. به جهت امنیت بیشتر، دارای جلیقه ای مخصوص در حالت نشسته و یا ایستاده است. و در نهایت ریموت کنترل سیمی و یا بی سیم دارد.
نکات مهم در استفاده از دستگاه بالابر بیمار
همان طور که گفتیم روش کار با این دستگاه ها بسیار ساده و راحت میباشد و شما با مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه می توانید از آن استفاده کنید. بالابرهای بیمار موارد امنیتی را دارند و در صورت بروز مشکل به نکات درون دفترچه آن دقت نمایید. این دستگاه ها در صورت شارژ کامل مدت زمان زیادی قابل استفاده هستند.
همچنین قابل ذکر است که دستگاه های بالابر بیمار نیاز به چک و بازدید های دوره ای دارند و این بازدیدها باید با توجه به شرایط کاری هر دستگاه به صورت ماهانه یا فصلی صورت بگیرد.
نکات قابل توجه در خرید بالابر
در خرید بالابر بیمار باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید:
۱- هنگام استفاده از بالابر باید بیمار احساس راحتی کامل داشته و به طور کامل علمی و دقیق بر اساس اصول ساخته شده باشد.
۲- موتوری که برای بالابر استفاده شده متناسب و از محل درست خریداری شده باشد نه اینکه تقلبی و یا از موتور تخت های بیمارستانی استفاده کرده باشند. زیرا در این صورت جان بیمار به خطر می افتد و احتمال آسیب رسیدن و سقوط از ارتفاع وجود دارد.
۳- بالابر باید صفحه نمایش برای مشاهده ی میزان شارژ را داشته باشد تا در هنگام جابجایی برای بیمار مشکلی ایجاد نشود و لیفت بیمار همیشه شارژ کافی داشته باشد.
۴- بالابر باید طوری باشد که بتوان به راحتی زاویه ی میان پایه ها را تغییر داد که بیمار بتواند به سهولت بر روی مبل، تخت و یا هر محلی که قصد داشت برود.
۵- گارانتی دستگاه برای تمام اجزای دستگاه باشد و حتما موتور دستگاه بالابر هم مشمول گارانتی قرار بگیرد.
مطالعه بیشتر : باند پانسمان
سخن پایانی
بالابر بیمار و یا همان لیفت بیمار کارایی های زیادی داشته و در مشاغل و اماکن مختلفی به افراد در انجام کار ها و جابجایی کمک زیادی کرده است. انواع مختلف بالابر بیمار برای حفظ سلامتی افراد و جلوگیری از آسیب های ناشی از حرکت کمک زیادی کرده است.
سوالات متداول
چه زمانی به بالابر بیمار یا بالابر نیاز است؟
بالابرها طوری طراحی شده اند که بیمار را با کمترین انرژی ممکن حرکت دهند. بنابراین زمانی که بیماران در حرکت و انجام حداقل وظایف خود با مشکل مواجه می شوند. با استفاده از چنین تجهیزاتی تحرک راحت تری دارند.
بالابر برقی برای بیمار بهتر است یا دستی؟
بسته به شرایط بیمار و میزان محدودیت حرکتی و بودجه، تصمیم گیری آسان است. البته قیمت بالابر برقی بیمار بالاتر است و امکانات و راحتی بیشتری را در اختیار بیماران قرار می دهد. احتمال افتادن بیمار در چنین وسایلی تقریبا صفر است و ایمنی خوبی ایجاد کرده است.
بدون دیدگاه