یکی از مهمترین تجهیزات و لوازم پزشکی، البسه بیمارستانی است. از البسه پزشکی جهت جلوگیری از انتشار و انتقال ویروسها و بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. جنس پارچه البسه بیمارستانی معمولا ترگال و تترون است. در این نوشته از مجله سلامتی پادرا، قصد داریم به تفاوت پارچه ترگال و تترون بپردازیم.
البته در ابتدا لازم به ذکر است که البسه پزشکی چند بار مصرف ( با دوام ) از جنس پارچه ترگال و تترون است و البسه پزشکی یکبار مصرف معمولا از جنس اسپان باند است. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با انواع لباس یکبار مصرف ، مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید. حال زمان آن فرا رسیده است تا به طور مفصل به بررسی پارچه ترگال و تترون بپردازیم.
پارچه تترون چیست؟
یکی از پارچههای تشکیل شده از الیاف پلی استر ویسکوز، پارچه تترون است. این پارچه در وزنها و فلامنتهای متفاوت تولید میشود. سادگی طرح، تنوع رنگ، لطافت و نرمی، ظرافت و قیمت مناسب از جمله ویژگیهای این پارچه است که موجب محبوبیت آن شده است.
این پارچه در رنگها و وزنهای متفاوتی تولید میشود و موارد استفاده از این نوع پارچه در البسههایی همچون لباس نوزاد، رول ملحفه روتختی بیمارستان ، مقنعه، ملحفه، چادر، پیراهن، عروسک سازی، یونیفرم سازمانها و ارگانها و سایر موارد کاربرد دارد.
پارچه تترون بیمارستانی
یکی از موارد استفاده از پارچه تترون در بیمارستانها است؛ به طوری به جرات میتوان گفت، پارچه تترون پرمصرفترین پارچهای است که در مراکزی درمانی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
کارخانههای نساجی تترون را در متراژهای بالا و متفاوت تولید و عرضه میکنند. معمولا پارچههای تترون ۱۵۰ تا ۱۹۰ گرم وزن دارند. لازم به ذکر است در بیمارستانها به دلیل اینکه بیماران و کادر درمان در زمان استفاده از این نوع لباس احساس سبکی و راحتی کنند، از پارچههایی با وزن ۱۵۰ تا ۱۷۵ گرم استفاده میکنند.
حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چطور میتوان پارچه مرغوب تترون را از پارچه نامرغوب تشخیص داد؟ برای اینکه بتوان پارچه با کیفیت تترون را از پارچه بی کیفیت آن تشخیص داد پیشنهاد میکنیم به ویژگیهایی از جمله ضد آب ژاول بودن و بدن نما نبودن توجه فرمایید؛ این ویژگیها سبب میشود که پارچه ثبات رنگی بیشتری داشته باشد. یکی دیگر از ویژگیهایی که در زمان تشخیص پارچه تترون با کیفیت باید مورد توجه قرار دهیم، نرمی و لطافت پارچه است.
همانطور که گفتیم، پارچه تترون در رنگ بندیهای متفاوتی عرضه میشود اما از جمله پرطرفدارترین و پرفروشترین رنگ بندی آن، میتوان به رنگ آبی، سفید و صورتی اشاره کرد. همچنین پارچههایی که عرض آنها ۲ متر و ۱۸۰ سانتیمتر است معمولا برای موارد همچون روتختی، از آنها استفاده میشود. همچنین معمولا از در تولید انواع روپوش پزشکی ، از این نوع پارچه استفاده میشود.
همچنین در زمان خرید پارچه تترون به این نکته توجه کنید که اگر طاقه پارچه تترون به صورت کتابی باشد، آنگاه متراژ آن ۴۰ یا ۵۰ متر خواهد بود و اگر طاقه پارچه رولی باشد، متراژ آن ۱۰۰ متر خواهد بود.
حال که به طور مفصل به بررسی ویژگیهای پارچه تترون پرداختیم، نوبت آن رسیده که به بررسی پارچه ترگال بپردازیم تا به درک درستی از تفاوت پارچه ترگال و تترون برسیم.
پارچه ترگال چیست؟
در کنار تترون، یکی دیگر از پارچههای پرمصرف البسه پزشکی، ترگال است. پارچه ترگال از جنس الیاف پلی استر ویسکوز در پود نخ فلامنت است. از این نوع پارچه در موارد مختلفی همچون لباس فرم کار، لباس فرم مدارس، پوشاک، البسه بیمارستانی و پزشکی و سایر موارد، مورد استفاده قرار میگیرد.
پارچه ترگال بیمارستانی
در بیمارستانها، لباس های با دوام (چند بار مصرف) جهت جلوگیری از انتشار و انتقال انواع بیماری و ویروس، باید به طور مداوم شسته شوند؛ به همین دلیل مهم است که پس از شستشو رنگ لباس از بین نرود و دوام آن کم نشود. پارچه ترگال به دلیل استفاده از ترموزول رنگرزی، مقاومت بسیار مناسبی در برابر شستشو با آب داغ دارد و پس از شستشو، از دوام لباس کاسته نمیشود. به همین دلیل یکی از البسههای پرمصرف در بیمارستان، لباسهای تولید شده از جنس ترگال است.
در مقایسه پارچه ترگال و تترون، وزن پارچه ترگال کمی سنگینتر بوده و به طور استاندارد ۲۴۰ گرم است. ترگال نیز همچون تترون در رنگ بندیهای بسیار متفاوتی تولید میشود. در طول روز پزشکان و پرستاران با مواد مختلفی سر و کار دارند که احتمال ریختن آنها بر روی لباس زیاد است؛ به همین دلیل پیشنهاد میشود از لباسهایی با پارچه ترگال که در مقابل شستشو مقاوم هستند، استفاده کنید.

موارد استفاده از پارچه ترگال و تترون
موارد استفاده از پارچه ترگال و تترون
همانطور که گفتیم، پارچه ترگال بیمارستانی مقاومت بسیار بالایی داشته و در مقابل شستشو، رنگ و دوام آن از بین نمیرود. پارچه تترون نیز در مقایسه با ترگال، وزن کمتری دارد و سبکتر است و افراد در زمان استفاده از آن احساس بهتری دارند. اصلیترین موارد استفاده از این نوع پارچههای بیمارستانی، در دوخت انواع لباس پزشکان، جراحان و پرستاران است. همچنین از جمله کاربردهای پارچه ترگال و ترگال در بیمارستان، میتوان به موارد استفاده از لباس مخصوص اتاق عمل یا گان جراحی، روپوش پزشکی، لباس فرم پرسنل و سایر موارد اشاره کرد.
** برای خرید گان جراح و لباس بیمارستانی کلیک کنید **
جمع بندی
ما در این نوشته از مجله سلامتی پادرا، سعی داشتیم به طور مفصل به بررسی پارچه ترگال و تترون بپردازیم. استفاده از پارچه ترگال و تترون در تولیدیهای البسه بیمارستانی بسیار متداول و رایج است. گروه تولید و پخش البسه بیمارستانی پادرا نیز همواره سعی داشته در تولیدات خود، از بهترین و مرغوبترین پارچههای ترگال و تترون و اسپان باند و غیره، استفاده کند. در پایان پیشنهاد میکنیم برای خرید عمده و تکی انواع تجهیزات پزشکی و البسه بیمارستانی با قیمت مناسب و کیفیت عالی، به پادرا مراجعه کنید.
سوالات متداول
معمولا پارچههای ترگال کمی سنگینتر هستند. وزن پارچههای ترگال ۲۴۰ گرم و وزن پارچههای تترون ۱۵۰ تا ۱۹۰ گرم است.
در تولید بسیاری از البسه پزشکی مثل گان جراحی، لباس فرم کادر درمان، لباس پرستاری، روپوش پزشکی و سایر موارد، از پارچه ترگال و تترون استفاده میشود. وزن پارچه ترگال و تترون چه تفاوتی دارد؟
از پارچه تترون و ترگال، در تولید چه نوع البسههای پزشکی کاربرد دارد؟
بدون دیدگاه