مشخصات و قیمت انواع وسایل تزریق و تجهیزات پزشکی با کیفیت

وسایل تزریق

راه های مختلفی برای رساندن دارو به بدن بیمار وجود دارد که مهمترین آن ها تزریق مواد دارویی به بدن فرد بیمار است. انجام تزریقات صحیح مستلزم گذراندن دوره های آموزشی می باشد. در صورتی که فرد در این زمینه تبحر کافی را نداشته باشد، عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. لازم به ذکر است که این روش درمانی نیز زیر مجموعه هایی دارد که در ادامه بیشتر به وسایل تزریق خواهیم پرداخت. به طور کلی برای تزریق دارو، ابزار و تجهیزات پزشکی مخصوصی به کار گرفته می شوند که از این میان میتوان به سرنگ، پد الکلی، آنژیوکت و… اشاره نمود. با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب از پادرا به بررسی کامل لوازم و نحوه انجام تزریقات بپردازیم.

وسایل تزریق چیست؟

وسایل تزریق، وسایلی هستند که از آن ها در هنگام انجام تزریق استفاده می شود. در طی فرایند تزریق، محلول ها و مایعات درمانی، به کمک برخی از ابزار ها وارد بدن انسان می شوند. عملیات تزریق به گونه است که به طور مستقیم محلول را وارد بدن می کند. به همین دلیل سرعت اثربخشی آن بسیار بالا است. اما برای انجام عملیات تزریق، حتما باید با تمامی ابزارها و وسایل تزریق آشنا باشید. با شناخت این وسایل می توانید با خیالی آسوده اقدام به خرید کنید.

مطالعه بیشتر : گوشی پزشکی

انواع وسایل تزریقانواع وسایل تزریق

وسایل تزریق دامنه بسیار گسترده ای دارد. حتی محلول های ضد عفونی کننده ای که به عنوان تمیز کننده سطح پوست قبل از عملیات تزریق مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از مهم ترین و اصلی ترین زیر مجموعه های وسایل تزریق می باشد. اما به طور کلی وسایل تزریق شامل سر سوزن، سرنگ، سه راهی آنژیوکت، آنژیوکت، اسکالپ وین، چسب آنژیوکت، هپارین لاک، چسب تزریق، پنبه بهداشتی، ست سرم، و …. می باشد. هر کدام از انواع وسایل تزریقاتی که نام آنها را ذکر کردیم، نقش خاصی در فرایند تزریق دارند و جزء ابزار های مهم در تجهیزات پزشکی به شمار می روند. ناگفته نماند که قیمت وسایل تزریقات نیز کاملا متفاوت است. چرا که هر کدام از ابزار ها و وسایل تزریقات دارای درجه اهمیت متفاوت تر و یا ساختار پیچیده تری است.

  • سرنگ از وسایل تزریق

 سرنگ ها در ابعاد و اندازه های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی از بیماری ها، مکان و یا میزان نفوذ دارو به بدن، بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل تزریق سرنگ را به چند دسته اصلی عضلانی، وریدی، پانسیون، زیر جلدی و درون جلدی تقسیم می کنند. برای هر کدام از این دسته بندی، سرنگی خاص تولید شده است. علاوه بر گنجایش سرنگ و ارتفاع سوزن، میزان ضخامت سوزن نیز باید مطابق با نوع دارو انتخاب شود. انتخاب دقیق سرنگ، تنها از عهده افراد آموزش دیده بر می آید.

  • پنبه بهداشتی

 همان طور که میدانید، یکی از راه های انتقال آلودگی به بدن، از طریق پوست صورت می گیرد. به همین دلیل پاکسازی و استریل نمودن موضع مورد تزریق، بسیار مهم است. به همین سبب، به شما توصیه می کنیم که قبل از تزریق از پنبه بهداشتی که به الکل یا مواد ضدعفونی کننده آغشته شده باشد، استفاده کنید.

  • پد الکلی

یکی دیگر از راه های حذف آلودگی و میکروب، استفاده از پد الکلی می باشد. این پد ها که در محیطی کاملا استریل تهیه و تولید می شوند، به خوبی با الکل آغشته شده و روند انجام تزریق را سرعت می بخشند. جنس این پد ها از الیاف پنبه ای بدون پرز است که علاوه بر تزریقات، در پاکسازی اطراف جراحت نیز کاربرد دارند.

  • ست سرم جزء وسایل تزریق

پس از سرنگ، رایج ترین روش تزریق، استفاده از سرم می باشد. با استفاده از سرم، حجم زیادی از دارو که به شکل مایعات رقیق شده درآمده اند، به بدن بیمار تزریق می شوند. ست سرم از چند قطعه مختلف تشکیل شده که روند تزریق را بهبود بخشیده و سرعت ورود مواد دارویی را کنترل می کند.

مطالعه بیشتر : تشک برقی

  • وسایل تزریق چیست؟محلول ضدعفونی کننده

قبل از انجام تزریقات و استفاده از وسایل تزریق ، باید محل تزریق، اطراف جراحت، خراش و… ضد عفونی شود. ایجاد کوچکترین زخم بر روی سطح بدن، به محیطی برای جذب و تکثیر باکتری ها تبدیل می شود. بدین منظور پرستاران و افراد آموزش دیده در این زمینه، موظف هستند که قبل از هر گونه تزریق، موضع مورد نظر را به خوبی استریل و پاکسازی نمایند. محلول ضد عفونی کننده علاوه بر رفع عوامل بیماری زا، از انتقال آن به دیگران نیز جلوگیری می کند.

  • چسب تزریق از وسایل تزریق

به منظور جلوگیری از بروز خونریزی پس از انجام تزریق، نوعی چسب مخصوص را بر روی محل مورد نظر چسبانده تا علاوه بر ترمیم سریع، از رشد میکروب در آن منطقه نیز جلوگیری کنند. چسب تزریق در مقایسه با پنبه کاربرد بسیار آسان تری دارد و به مراتب بهداشتی تر است. امروزه بسیاری از مراکز درمانی و آزمایشگاه های معتبر، پس از اعمال تزریق یا نمونه گیری، از چسب تزریق استفاده می کنند.

  • چسب آنژیوکت از وسایل تزریق

در بسیاری از موارد، به دلیل حساس بودن نحوه تزریق، بروز کوچکترین حرکت از سوی بیمار، دردناک بوده و حتی خطراتی را به دنبال خواهد داشت. به همین منظور، چسب های خاصی طراحی شده اند که آنژیوکت را ثابت نگه می دارند و از بروز عوارض احتمالی پیشگیری می کنند. چسب های آنژیوکت، به صورت یکبار مصرف مورد استفاده قرار می گیرند.

  • اسکالپ وین جزء وسایل تزریق

اسکالپ وین یا سوزن های پروانه ای، زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که بیمار نیازمند تزریق دارو از طریق سیاهرگ می باشد. چرا که تزریق در این نواحی با درد همراه خواهد بود و دقت بیشتری را نیز میطلبد. بر روی قسمتی که برای سوزن تعبیه شده است، تکه ای از جنس پی وی سی بهداشتی شبیه به بال های پروانه بکار رفته که رنگ هر کدام از آن ها، بیانگر سایز و اندازه اسکالپ وین می باشد. البته نوع دیگری از این ابزار نیز تولید می شود که عموما برای بیماران مبتلا به تالاسمی به کار می رود.

  •  دستگاه رگ یاب از وسایل تزریق

گاهی اوقات پیدا کردن رگ برای تزریق و یا وصل نمودن سرم، کاری بسیار دشوار خواهد شد، مانند پایین بودن فشار خون، تشخیص رگ انگشتان یا ورید های دستان نوزاد. به همین دلیل دستگاه مخصوصی تحت عنوان “رگ یاب” طراحی شده است که در اثر وارد آوردن فشار به بازوی بیمار و همچنین تولید نور، رگ های وی را به وضوح نمایان می کند. این محصول خطای انسانی را به حداقل می رساند و از بروز آسیب های احتمالی به بیمار، از جمله پاره شدن رگ، جلوگیری می کند.

  • سه راهی آنژیوکت از وسایل تزریق

سرنگهمان طور که گفتیم، آنژیوکت وسیله ای برای راحت کردن تزریق در بیمارانی است که در طول روز، به مراتب نیازمند دریافت دارو هستند. در بعضی مواقع شرایطی برای مریض پیش می آید که باید به طور همزمان، چند داروی مختلف از منابع مجزا را دریافت نماید. در این صورت آنژیوکت یک راه کاربرد ندارد و باید از نوع سه راهی آنژیوکت استفاده نمود. در واقع به وسیله این ابزار، چند مایع در غالب سرم و حتی سوزن، به آسانی وارد بدن بیمار می شوند.

مطالعه بیشتر : سوند

سخن پایانی

وسایل تزریق از وسایل مهم تجهیزات پزشکی می باشند که به منظور رساندن دارو به بدن بیمار و همچنین رگ گیری، استفاده می‌شوند. تزریق ممکن است از طریق رگ (تزریق وریدی) یا به صورت زیرجلدی و یا داخل عضله باشد. وسایل و تجهیزات تزریق شامل سرنگ، سر سوزن، ست سرم، میکروست، پد الکلی، پنبه، آنژیوکت و اسکالپ وین می‌شود.

به یاد داشته باشید که استفاده از وسایل تزریقات، بدون داشتن آگاهی در خصوص نحوه عملکرد آنها، کاری بسیار خطرناک و گاهی جبران ناپذیر است. حساسیت این مسئله به قدری بالاست که حتی امکان بروز خطا برای پرستاران و پزشکان با تجربه نیز وجود دارد.

سوالات متداول

از نظر ترکیبات شیمیایی چند نوع سرم تزریقی وجود دارد ؟

سرم های قندی، سرم های نمکی، سرم های جایگزین پلاسما، سرم های قلیایی، سرم های قندی- نمکی و سرم های تغذیه ای که باید متناسب با بیماری زیر نظر پزشک تزریق شود.

سرم ها از نظر غلظت اُسمُزی به چند دسته تقسیم می شوند؟

سرم های هایپرتونیک که غلظت آن ها از خون بیشتر است و باعث افزایش ادرار می شود، سرم های ایزوتونیک که غلظتی همانند خون دارند و باعث تامین مایعات بدن می شود و در نهایت سرم های هیپوتونیک که غلظتی کمتر از خون دارند.

امتیاز بدهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسفروشگاه ارتباط با ما