ویلچر برقی، یکی از انواع ویلچر کاملا پیشرفته تر است که به عنوان کمکی مناسب، برای افراد ناتوان و کم توان به کار می رود و به همین سبب، می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای جا به جایی و تحرک این افراد باشد. برای حرکت و جا به جایی ویلچرهای ساده، نیاز است تا فرد استفاده کننده، نیروی زیادی را صرف کرده و با کمک دسته ای که بر روی چرخ ها وجود دارد، چرخ های ویلچر را بچرخاند اما برای جا به جایی و حرکت ویلچر برقی، تنها نیاز به نیروی بسیار کمی برای فشردن چند دکمه می باشد و در نهایت، باقی کار توسط موتور این ویلچر ها انجام می شود.
در ادامه این مطلب همه چیز را درباره ویلچر برقی توضیح می دهیم و شما را با تمامی ویژگی ها و خصوصیات آن آشنا می کنیم. پس اگر قصد خرید ویلچر برقی را دارید، به شما پیشنهاد در ادامه این مقاله از پادرا با ما همراه باشید.
ویلچر برقی چیست؟
ویلچر برقی، دستاورد فوقالعاده جدیدی است که برای بیماران و معلولانی که توانایی حرکت ندارند بسیار مفید است. ویلچر برقی مدرن توسط جورج کلاین اختراع شد. از آن زمان به بعد بسیاری از مشکلات و چالش های زندگی افراد معلول برطرف گردید. ویلچر برقی که به آن ویلچر موتوردار یا صندلی برقی نیز گفته می شود، با یک منبع برق شارژ میشود و امکان حرکت را فراهم میسازد.
ویلچر های برقی مجهز به یک موتور الکتریکی می باشند که ویلچر را به حرکت درمی آورد. این موتور ها، با استفاده از یک باتری کار می کنند که با کمک آن، برق مورد نیاز برای حرکت ویلچر تامین می شود. لازم به ذکر است که هر نوع ویلچر برقی، سرعت متفاوتی دارد. کاربران می توانند با کمک پنل کنترل و همچنین اهرم کنترل سرعت، به راحتی سرعت مورد نیاز خود را تنظیم کرده و در نهایت، به راحتی جا به جا شوند.
علاوه بر این، دو عدد دسته بر روی بخش عقب صندلی ویلچر ها وجود دارد که همراه فرد می تواند به راحتی و با هل دادن، فرد مورد نظر را جا به جا کند.
مطالعه بیشتر : بالش طبی
نحوه عملکرد ویلچر برقی
ویلچر برقی برای حرکت از تسمه یا چرخ دنده استفاده می کند. این ویلچرها مخصوص افرادی است که هیچ توان حرکتی در اندامهای خود ندارند. جالب است بدانید که نه تنها افراد معلول بلکه سایر افراد از جمله کسانی که به تازگی یک جراحی بزرگ را پشت سر گذاشته اند یا افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند نیز میتوانند از این صندلیهای برقی استفاده کنند. موتور در ویلچر برقی با باتری کار می کند و صندلی معمولاً توسط یک جوی استیک یا گاهی اوقات توسط یک چانه، گونی یا کنترل دستی کنترل می شود.
جوی استیک برای کج کردن ویلچر و همچنین برای بلند کردن پاها و صندلی استفاده می شود. شما می توانید کنترلرها را مطابق با نیاز خود سفارشی کنید. حتی افراد چهار پلژی نیز میتوانند ویلچرهایی داشته باشند که متناسب با نیازهایشان باشد. اولین ویلچرهای برقی که به صورت تجاری تولید شده اند، صرفاً صندلیهای چرخدار دستی تاشوی سنگین بودند که توسط باتریهای سربی اسید، موتورها، تسمههای محرک و قرقرهها کار میکردند. آن سیستمها که به عنوان ویلچرهای برقی معمولی شناخته می شوند، بسیار ساده بودند. آنها نیاز به استفاده از جوی استیک برای کنترل حرکت ویلچر داشتند و قابلیت برنامه ریزی وجود نداشت.
سیستم نشیمنگاه معمولاً از یک صندلی زنجیر و روکش پشتی تشکیل شده بود که به طور قابل توجهی پشتیبانی وضعیتی را برای فرد محدود میکرد. به مرور با ظهور پایه برق و شکل گیری تجهیزات موتور و باتری در زیر صندلی چرخدار، زمینه حرکت مکانیکی آنها فراهم گردید و انقلاب بزرگی در عرصه ساخت ویلچرهای برقی به وقوع پیوست. پایه برقی ویلچر برقی را به دو بخش تقسیم میکند: پایه که تحرک را فراهم میکند و سیستم نشیمنگاه که پشتیبانی وضعیتی را فراهم میکند. همزمان با تغییر از ویلچر برقی معمولی به ویلچر پایه برقی، پیشرفتهای قابل توجهی در سیستمهای الکترونیکی اتفاق افتاد.
برخی از این پیشرفتهای مکانیکی و الکتریکی شامل توانایی اضافه کردن سیستمهای شیب و خمیدگی قدرت و تنظیمات عملکرد قابل برنامهریزی بود. پیشرفتها در سیستمهای کنترل به افراد این امکان را میدهد تا با استفاده از هر حرکت داوطلبانه، صندلی چرخدار را کنترل کنند. به عنوان مثال، برخی از ویلچرهای برقی را می توان با استفاده از حرکت سر، تحریک تنفس، حرکت زبان یا کنترل اندام تحتانی کنترل کرد.
دو نوع مکانیزم محرک بر روی صندلی چرخدار برقی استفاده می شود: سیستمهای رانندگی غیر مستقیم و سیستم های هدایت مستقیم. سیستمهای محرک غیرمستقیم روی صندلیهای چرخدار برقی معمولی استفاده میشوند، در حالی که سیستمهای محرک مستقیم (گیربکس) روی صندلیهای چرخدار پایه برقی استفاده میشوند. اکثر قریب به اتفاق ویلچرهای برقی جدید از یک پایه برق با سیستم رانندگی مستقیم استفاده می کنند. به طور معمول، دو باتری ۱۲ ولتی به صورت سری (در مجموع ۲۴ ولت) برای تغذیه ویلچر برقی مورد نیاز است. باتریهای سلولی مرطوب، باتریهای ژلی یا باتریهای حصیری جاذب شیشهای (AGM) ممکن است در صندلیهای چرخدار برقی استفاده شوند. باتری های ویلچر برقی معمولاً قابل شارژ هستند.
مطالعه بیشتر : گاز استریل
انواع ویلچر برقی
ویلچر های برقی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها، بر اساس ویژگی ها و خصوصیات مختلف ساخته شده اند. به عنوان مثال، ویلچر های برقی، برخی چهار چرخ و برخی دیگر شش چرخ دارند. جالب است که توجه به وجود چرخ های متعدد در ویلچر ها، گاهی اوقات، قدرت موتورها به چرخ های مختلفی انتقال می یابد. به عنوان مثال، برخی از ویلچر های برقی، در دو چرخ جلو، برخی دیگر در دو چرخ وسط، و همچنین گونه های دیگری در دو چرخ عقب خود، دارای قدرت حرکتی هستند که توسط موتور به آنها منتقل می شود. در نتیجه شما می توانید با توجه به نیاز خود، یکی از آنها را انتخاب کنید
– ویلچر برقی با چرخ های متحرک در عقب
اگر شما به ویلچری نیاز دارید که سرعت بیشتری داشته باشد، آن دسته از ویلچر های برقی را انتخاب کنید که قدرت موتور در چرخ های عقب آن وجود دارد. در نتیجه قبل از خرید ویلچر برقی، بهتر است تا اطلاعات کافی را درباره انواع مختلف آن ها داشته باشید.
– ویلچر برقی با چرخ های متحرک در وسط
ویلچرهای برقی که قدرت حرکت آن ها با کمک چرخ های وسطی تامین می شود، ویژگی های متفاوتی نسبت به سایر ویلچر ها دارند. این ویلچرهای برقی با قدرت حرکت در چرخ وسط، دارای ویژگی هایی همچون برد بیشتر برای حرکت بوده و با استفاده از آن ها می توانید به میزان بیشتری مانور دهید.
– ویلچر برقی با چرخ های متحرک در جلو
این ویلچر که چرخ های جلوی آن قدرت حرکت دارند، یکی از بهترین انواع ویلچرها محسوب می شوند. با این مدل از ویلچرها افراد معلول می توانند به راحتی در مسیر هایی حرکت کنند که عبور از آنها سخت و دشوار است. این گونه از ویلچرهای برقی برای استفاده در زمین های چمنی، نا هموار و سایر زمین ها ساخته شده اند. البته سرعت اینگونه از ویلچرهای برقی، پایین تر است. اما با این حال، یکی از بهترین و عالی ترین گزینه ها برای جا به جایی در مسیر های ناهموار است.
قیمت ویلچر برقی
ویلچر برقی، یکی از سازه هایی است که با داشتن ساختار نسبتا پیچیده و همچنین بهره مندی از یک موتور الکتریکی و ابزارها و لوازم خاص، قیمت نسبتا بالایی دارد. البته با توجه به راحتی بسیار بیشتری که برای معلولین به ارمغان می آورد و همچنین وجود تکنولوژی کاملا پیشرفته و به روز، طبیعی است که در مقایسه با ویلچر های ساده و معمولی، قیمت بالاتری داشته باشد. با توجه به قیمت این ویلچرها، بهتر است قبل از خرید ویلچر برقی، حتما تحقیقات لازم را در خصوص انواع ویلچر های برقی انجام دهید تا در نهایت، به راحتی و آسانی، بهترین و مناسب ترین نوع آن را خریداری کنید.
باتری های ویلچر برقی
ویلچر های برقی، باتری هایی با میزان ظرفیت متفاوت دارند که از آن ها می توان به ۲۲ و ۲۴ و ۲۷ آمپر اشاره کرد. شما می توانید با توجه به استفاده خود، اقدام به خرید ویلچر های برقی با ظرفیت های باتری متفاوت کنید. قیمت ویلچر برقی با توجه به ظرفیت باتری آن متفاوت است.
مطالعه بیشتر : آنژیوکت
جمع بندی
ویلچرهای برقی که در انواع مختلف در بازار موجود هستند، برای کودکان و بزرگسالان وجود دارند. ویلچرهای برقی، سبک و ویژگی های متفاوتی دارند. شما باید با توجه به نیاز خود، مدلی را انتخاب نمایید که به خوبی نیازهای شما را برآورده سازد. شما میتوانید ویلچرهای سنگین، سبک، قابل حمل، تاشو و … را خریداری کنید.
سوالات متداول
راحتی و راحتی، جنس کفی و پشتی، نوع چرخ ها، تحمل وزن ویلچر باید بیشتر از وزن فرد باشد، باتری و موتوری که بتواند شارژ طولانی و سرعت کافی را حفظ کند، مواد بدنه ای که باید ضد زنگ و آلومینیومی باشد و برای افرادی که قادر به بلند شدن نیستند باید از مدل لگن دار استفاده کنند.
کاهش فشار بر روی بیمار، وزن مناسب صندلی، قابلیت قفل ترمز دستی و قابلیت حمل و نقل بالا در خرید ویلچر برقی به چه نکاتی توجه کنیم؟
ویلچر برقی خوب چه ویژگی هایی دارد؟
بدون دیدگاه