گردنبند طبی

معمولا بیمارانی که مداخلات جراحی ستون فقرات گردن داشته اند، برای ثابت نگه داشتن گردن خود از گردنبند طبی  استفاده میکنند. علاوه بر این افرادی که آسیب حاد یا درد مزمن در گردن خود دارند نیز به توصیه پزشک از این وسیله پزشکی استفاده می کنند.

پس از جراحت ناشی از ضربه، گردنبند طبی گردن را ثابت نگه داشته و درد در این ناحیه را کاهش می دهد. هدف اصلی گردنبند طبی جلوگیری یا به حداقل رساندن حرکت در ستون فقرات گردن است. در این مقاله قصد داریم گردنبند طبی و انواع آن را به شما معرفی کنیم. پس جهت آشنایی بیشتر با این وسیله با ما همراه باشید.

گردنبند طبی چیست؟

گردنبند های طبی درد ناشی از آرتروز گردن و دیسک گردن را تسکین می دهند. گردن بندهای طبی شامل گردنبند بادی، نرم، سخت و اسفنجی هستند که روش بستن، طرز استفاده و مدت استفاده هر کدام از آنها با هم تفاوت دارد. پزشک معالج شما راهنمایی های لازم را در خصوص نحوه استفاده از گردنبند طبی ارائه می دهد تا دچار عوارض ناخواسته آن ها نشوید.

بیمارانی که می خواهند گردن خود را ثابت و بی حرکت کنند یا در قسمت ستون فقرات گردنی مداخله جراحی داشته اند، از این نوع گردنبند استفاده می کنند. این گردنبندها برای درمان دیسک گردن و درد های ناشی از آن که بر اثر ترومای حاد یا گردن درد مزمن بوجود آمده است، می تواند مفید می باشد.

هرچند ارزش گردنبند نسبت به حرکت دادن فعالانه و زود هنگام گردن مورد تردید است، ولی حرکت دادن زود هنگام باید دامنه حرکت گردن و کاهش درد بعد از آسیب شلاقی گردن را بیشتر بهبود بخشد.

گردنبند طبی حرکت ستون فقرات گردنی را به حداقل می رساند و سر را در وضعیتی راحت و در راستای جاذبه زمین نگاه می دارد و برای گردن انحنای به جلوی نرمال ایجاد می کند. یعنی سر بالاتر از شانه ها قرار دارد و گوش ها مستقیما بالای هر شانه هستند.

دلایل استفاده از گردنبند طبی

دلایل استفاده از گردنبند طبی

یکی از رایج ترین دلایلی که افراد از گردنبند طبی استفاده می کنند، تسکین درد دیسک گردن است. گردنبند طبی کمک می کند تا در حالی که بافتهای نرم گردن شانس بهبودی دارند گردن وزن سر را نگاه دارد.

ممکن است بعد از جراحی ستون فقرات گردن و برای در یک راستا نگاه داشتن استخوان های گردن به گردنبند طبی نیاز داشته باشید.

گاهی اوقات پرسنل اورژانس نیز بعد از تصادف شدید، به عنوان یک اقدام احتیاطی ا گردنبند طبی استفاده می کنند تا هنگامی که آسیب های احتمالی گردن را بتوان ارزیابی کرد.

انواع گردنبند طبی

گردنبندها شایع ترین بریس های ستون فقرات هستند که پزشک آنها را ارتز می نامد. گردنبند ها انواع مختلفی دارند که به رایج ترین آنها اشاره می کنیم.

  • گردن بند طبی فیلادلفیا.
  • گردنبند سومی.
  • گردنبند هالو.

در دسته بندی دیگری بر اساس مواد و سختی مواد می توان گردنبندهای طبی را به دو دسته طبقه بندی کرد:

  •  گردنبند نرم.
  •  گردنبند سخت.

گردنبند نرم

جنس گردنبندهای نرم از نمد است. تولید کنندگان گردنبندها را برش و قالب زده و به اندازه دور گردن و فک بیمار درمی آورند و سایز گردنبند را باید برای بیمار تنظیم می کنند. گردنبند نرم، گردن را کاملا بی حرکت نمی کند بلکه حرکت آن را محدود می کند و اغلب حرکات اضافی را به بیمار یادآوری می کنند.

از آنجایی که گردنبند زیر چانه است و از چانه محافظت می کند انقباض عضلات را به حداقل می رساند. انقباض عضلات سر را در وضعیت نرمال نگه می دارد. این گردنبندها محکم دور گردن بیمار را می گیرند و احتمال عبور هوا از نمد بسیار کم است. بنابراین ممکن است گردن بیمار زیر گردنبند عرق کند.

انواع گردنبند طبی

 

گردنبند سخت

گردنبندهای سخت از پلکسی گلاس ساخته شده اند. این گردنبندها به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند و چون از جنس پلاستیک ساخت شده اند، تمیز نگه داشتن آنها آسان است. این نوع گردنبند اندازه های مختلفی دارد که مناسب با بیمار انتخاب می شود.

این گردنبندها حرکت خاصی را در هنگام خم و راست کردن گردن محدود می کنند. آنها نه تنها از چانه بلکه از استخوان پس سر هم محافظت می کنند. چنین گردنبندی امکان راست کردن گردن بخصوص تا حد نهایی آن را کاهش می دهد. یکی از معایب گردنبندهای سخت این است که امکان دارد باعث انسداد جریان وریدی شوند که این فشار داخل جمجمه را بالا می برد.

اگر فرد بیمار با بستن گردنبند سخت احساس کند که فشار داخل جمجمه او افزایش یافته است، باید گردنبند را برداشته یا نحوه قرارگیری آن را تغییر دهد.

نحوه استفاده از گردنبند طبی نرم

در ابتدا مستقیم به جلو نگاه کنید و چانه خود را در حالت موازی با کف زمین نگاه دارید. سپس گردنبند را طوری که به گردن بچسبد دور گردن ببندید. بست های گردنبند را در پشت گردن محکم کنید. حالا مطمئن شوید که به راحتی می توانید نفس بکشید. در این زمان اگر احساس تنگی نفس می کنید آن را باز کنید و دوباره به گردن ببندید. توجه داشته باشید که اگر پوستتان به گردنبند حساسیت دارد، بین گردنبند و پوست خود لایه ای پنبه بگذارید.

سخن پایانی

بریس گردن باید به قدری اندازه گردن فرد باشد که وی نتواند سرش را حرکت دهد و چانه اش هم نباید به درون بریس کشیده شود. لبه پایینی گردنبند باید به راحتی روی بدن قرار گیرد و تنها ناحیه پد دار آن با پوست در تماس باشد. باید پوست زیر بریس را تمیز و خشک نگاه دارید. از پودر یا لوسیون استفاده نکنید زیرا می توانند به پدهای بریس صدمه بزنند.

هنگامی که بریس گردن را برای تمیز کردن باز می کنید، توجه داشته باشید که هیچ ناحیه ای از پوست شما دچار حساسیت پوستی نشده باشد.

پدهایی که با پوست در تماس هستند را باید هر روز با صابون ملایم شستشو داد؛ اگر گردنبند طبی محافظ پلاستیکی دارد آن را هفته ای یکبار با حوله مرطوب و صابون ملایم پاکیزه کنید؛ لطفا هرگز از شوینده های قوی یا وسایلی برای ساییدن بریس استفاده نکنید.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسفروشگاه ارتباط با ما